Het PLan

Woonwijk Park Triangel ligt ideaal

De stijlvolle, identieke villa’s zijn ontworpen in romantisch Engelse stijl met een eigentijdse touch. Dit is echt bijzonder. Architect Remco Veerbeek is er enthousiast over en neemt u mee in de toekomstige wereld van nieuwbouwproject Wonen in het Park Waddinxveen.

“Wonen in het Park, de naam van het project zegt het al. Hier woont u in het groen en daar wilden we bewoners optimaal van laten genieten. Dus hebben we alle appartementen / penthouses voorzien van een royaal bemeten balkon of terras en verdiepingshoge ramen. Door de twee gebouwen los van elkaar te plaatsen en wat ‘op te tillen’ lijken ze uit het landschap te verrijzen en is er vanuit alle appartementen mooi zicht op de omgeving, soms zelfs helemaal over de wijk heen.”

Engelse cottagestijl

Overal in de wijk is de romantische Engelse bouwstijl terug te zien in de architectuur, maar de school – die ook in deze zone staat – heeft een eigentijds ontwerp. We hebben met Wonen in het Park een brug geslagen, zo vertelt Remco. De baksteen van de onderste woonlagen is gelijk aan de steen van de school. Met een verticale oriëntatie van de ramen en horizontale belijning in metselwerk en banden hebben we de vakwerkverdeling van de cottagestijl op abstracte wijze vertaald. Kortom, hier vinden twee werelden elkaar.

Parkeerplaats in de stallinggarage

Alle bewoners hebben een privé-parkeerplaats én eigen berging in de collectieve, half verdiepte stallinggarage. De toegang van de garage zit aan de noordzijde van Wonen in het Park. U rijdt een klein stukje naar beneden en parkeert de auto op de voor u gereserveerde plaats. Fijn dat er 2 trappenhuizen zijn met lift die u vanuit de garage direct naar uw woonverdieping brengen.

Verdiepingen overzicht

Previous
Next

Parkachtige setting

De twee prachtige gebouwen staan op een collectieve, half verdiepte stallingsgarage. De ‘daktuin’ daarboven is een parkachtige setting die uitnodigt om doorheen te wandelen, te zitten of even te spelen. De meanderende paden vormen een mooi contrast met de rechtlijnige wegenstructuur. Door de paden te verbreden en versmallen ontstaan er plekken om te zitten en te spelen. Het speeltuintje is een fijne plek voor de allerkleinsten om op avontuur te gaan. De uitbundig bloeiende, vaste planten, diversiteit aan bomen en het graslandschap zorgen ervoor dat Wonen in het Park op elk moment van het jaar aantrekkelijk is om te zien.